Vymeňte espresso za nadýchanú Dalgonu. S jednoduchým RECEPTOM sa budete cítiť ako v skutočnej KAVIARNI

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik/EyeEm, syda_productions, elena_prozhivina
Reklama

Espresso, Macchiato, Flat white, Americano či Frappucino. Máte pocit, že čítate názvy filmov alebo hudobných žánrov? Ide pritom o osviežujúce kávové nápoje, ktoré si vychutnávame v pohodlí domova, prípadne v našej obľúbenej kaviarni. 

Veľakrát sa zamýšľame, prečo si doma nedokážeme pripraviť tak chutnú kávu ako v našej obľúbenej kaviarni. Je za tým niekoľko zásad, ktoré je nutné dodržiavať, od teploty vody, cez hrúbku mletia kávy, pomer vody a kávy, a v neposlednom rade investovať do kvalitnejších káv či prístrojov.

Pokiaľ vás už omrzeli klasické espressá či „turek“, môžete si doma pripraviť lahodný nápoj, po ktorom si vytvoríte pocit, že si ho vychutnávate v malej kaviarničke, kde sa čas zastavil a všetky starosti sveta jednoducho zmizli.

Káva Dalgona sa od bežnej ľadovej kávy odlišuje nielen v použitých ingredienciách, ale tiež samotnej prípravy. Dalgona sa stala symbolom jednoduchej domácej kreativity a malého rozmaznávania. Svojou krémovou textúrou a atraktívnym vzhľadom v priehľadných pohároch si získala srdcia mnohých milovníkov kávy.

Nejde len o nezvyčajný nápoj, ale predovšetkým o akýsi rituál, ktorý premení rannú rutinu na príjemný zážitok zo vstávania. Jej príprava si paradoxne nevyžaduje špeciálne a drahé zariadenia ani rozsiahle postupy, len trochu trpezlivosti, píše City Magazine.

Káva Dalgona

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice instantnej kávy
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 polievkové lyžice horúcej vody
  • 120 ml mlieka
  • kocky ľadu (voliteľné)
Ilustračné foto. Zdroj: Freepik/elena_prozhivina

Postup:

  1. V stredne veľkej miske zmiešajte instantnú kávu, cukor a horúcu vodu.
  2. Pomocou elektrického mixéra šľahajte približne 2–4 minúty, kým zmes nezhustne, nezíska nadýchanosť a nebude mať svetlú farbu. Ak šľaháte ručne, bude to trvať približne 8–10 minút.
  3. Nalejte studené mlieko do vysokého pohára. Pre osviežujúcu verziu pridajte niekoľko kociek ľadu.
  4. Lyžičkou opatrne naneste kávovú penu na mlieko.
  5. Pred pitím môžete obsah jemne premiešať alebo si ho vychutnať vo vrstvách, kde sa pena pomaly spája s mliekom.
  6. Pre extra pôvab a skvelý pocit z kávy posypte vrch trochou kakaa, mletej škorice alebo strúhanej horkej čokolády. Môžete pridať kvapku vanilkovej arómy pre intenzívnejšiu chuť.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark (VIDEO)