Ak by ste sa známeho trénera Maroša Molnára opýtali, čo je kľúčom k dobrej kondícii a vytúženej postave, bez zaváhania by odpovedal: vyvážená strava a pravidelný pohyb. Okrem toho však nezabúda pripomínať ani dôležitosť dostatočného príjmu tekutín a má radu aj pre tých, ktorí neustále bojujú s chuťou na sladké.
V rozhovore pre RedBull Maroš Molnár prezradil, čo si zvykne dopriať na večeru. Aj keď sa drží zdravého životného štýlu, občas si rád dopraje niečo jednoduché, no chutné. „Niekedy si dám chlebík vo vajíčku, inokedy mi stačí len mozzarella s paradajkou a celozrnná bageta. Občas si bagetu rozdelím – jednu polovicu zjem s rybičkami a druhú si osladím maslom a domácim medom. Dodám mozgu trochu cukru a zaspím ako batoľa,“ prezradil s úsmevom.
Spomienky na študentské časy
Molnár si však dobre pamätá aj časy, keď si musel poradiť s obmedzeným rozpočtom – obdobie, ktoré pozná nejeden študent. Zdravé a rýchle jedlo sa vtedy muselo zmestiť do peňaženky aj rozvrhu. „Na vysokej škole sme mali jedno univerzálne jedlo, ktoré sme jedli na raňajky, obed aj večeru. Bolo rýchle, jednoduché a výživné. Ak ste chceli, dali ste si k tomu mozzarellu alebo čokoľvek, čo vám chutilo,“ spomína Molnár.
Marošov rýchly recept pre študentov (aj zaneprázdnených dospelých)
Toto jedlo si môžete pripraviť kedykoľvek – na raňajky, ako rýchly obed alebo ľahkú večeru. Zasýti, dodá energiu a zvládne ho každý, kto má panvicu.
Čo budete potrebovať:
- ovsené vločky,
- 2 vajíčka,
- soľ a korenie,
- štipka čili podľa chuti,
- (voliteľne) mozzarella.
Ako na to:
- V miske rozšľahajte dve vajcia, prisypte ovsené vločky, osolte, okoreňte a pridajte štipku čili.
- Zmes premiešajte a vytvarujte z nej na panvici placky.
- Po opečení ich potrite trochou kečupu, ozdobte čerstvou zeleninou a ak chcete, pridajte aj mozzarellu.