Zistite, čo si princezná Kate vychutnáva. Lacné, chutné a jednoduché jedlo, ktoré si pripravíte aj doma

Princezná Kate a princ William
Princezná Kate a princ William. Zdroj: X/Just Me-also a Royal Reporter, Tennyson.Sarah, Canellecitadelle
Reklama

Princezná Kate a princ William sú veľkými milovníkmi indickej kuchyne, pričom medzi ich najobľúbenejšie jedlá patrí jednoduché kuracie karí. Tento gastronomický favorit prezradili počas svojej návštevy indickej reštaurácie v Birminghame začiatkom tohto roka.

Kate z Walesu si veľmi obľúbila prípravu tohto jedla pre svoju rodinu, aj keď, ako sama uviedla, každý člen jej rodiny má odlišný prístup k intenzite korenín. Kate preferuje výrazné a pikantné chute, zatiaľ čo jej manžel William má radšej jemnejšie a krémovejšie verzie karí. Píše portál Express. Zaujímavosťou je, že princ a princezná z Walesu tajne testujú množstvo indických reštaurácií naprieč celou Veľkou Britániou, aby našli tie najlepšie.

Keď sa ich spýtali, či majú aj deti radi indickú kuchyňu, Kate s úsmevom odpovedala: „Rozhodne, milujú ju,“ hoci Georgeovo obľúbené jedlo je v skutočnosti talianska klasika – spaghetti carbonara.

Web Food52 venovaný jedlu a receptom, zdieľal chutný, zdravý a ľahký recept na krémové kuracie karí. Tento recept kombinuje komplexnú zmes korenín, ktorá dodáva jedlu intenzívnu chuť, a kokosové mlieko, ktoré pridáva jemnosť a bohatú štruktúru omáčky.

Krémové kuracie karí podľa Kate

4 porcie | Príprava: do 30 minút

Ingrediencie:

  • 2 lyžice repkového alebo rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká žltá cibuľa
  • 2 ½ lyžičky kari korenia
  • 2 lyžičky mletej rímskej rasce
  • ¼ lyžičky drvených chilli vločiek
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 kg kuracích pŕs bez kosti, nakrájaných na 2 cm kúsky
  • 1 ½ lyžičky paradajkového pretlaku
  • 1 hrnček kokosového mlieka
  • 2 lyžičky soli
  • 1 hrnček horúcej vody (v prípade potreby)

Postup:

  1. Na stredne vysokej teplote rozohrejte olej vo woku alebo veľkej panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte 6 až 8 minút, kým nezmäkne a nebude prehľadná.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte 1 až 2 minúty.
  3. Vmiešajte rímsku rascu, kurkumu, jednu lyžičku kari korenia, chilli vločky a jednu lyžičku soli. Varte ešte jednu minútu, potom pridajte paradajkový pretlak a premiešajte.
  4. V zipsovom vrecku obaľte kuracie kúsky v zvyšnom kari korení, osoľte a okoreňte. Pridajte do panvice a restujte 5 až 6 minút, kým nebude mäso zlatisto hnedé.
  5. Nalejte kokosové mlieko do panvice, premiešajte a varte ešte 7 minút bez zakrytia, kým sa kura úplne neprevarí. Ak je omáčky málo, pridajte horúcu vodu.
  6. Podávajte horúce s bielou ryžou, prípadne ozdobte čerstvým koriandrom a limetkou.

Tento recept, ktorý by mohol byť obľúbeným jedlom aj v paláci, je ideálny na rýchly a chutný obed či večeru pre celú rodinu.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Svetové celebrity