Princezná Kate a princ William sú veľkými milovníkmi indickej kuchyne, pričom medzi ich najobľúbenejšie jedlá patrí jednoduché kuracie karí. Tento gastronomický favorit prezradili počas svojej návštevy indickej reštaurácie v Birminghame začiatkom tohto roka.
Kate z Walesu si veľmi obľúbila prípravu tohto jedla pre svoju rodinu, aj keď, ako sama uviedla, každý člen jej rodiny má odlišný prístup k intenzite korenín. Kate preferuje výrazné a pikantné chute, zatiaľ čo jej manžel William má radšej jemnejšie a krémovejšie verzie karí. Píše portál Express. Zaujímavosťou je, že princ a princezná z Walesu tajne testujú množstvo indických reštaurácií naprieč celou Veľkou Britániou, aby našli tie najlepšie.
Keď sa ich spýtali, či majú aj deti radi indickú kuchyňu, Kate s úsmevom odpovedala: „Rozhodne, milujú ju,“ hoci Georgeovo obľúbené jedlo je v skutočnosti talianska klasika – spaghetti carbonara.
Web Food52 venovaný jedlu a receptom, zdieľal chutný, zdravý a ľahký recept na krémové kuracie karí. Tento recept kombinuje komplexnú zmes korenín, ktorá dodáva jedlu intenzívnu chuť, a kokosové mlieko, ktoré pridáva jemnosť a bohatú štruktúru omáčky.
Krémové kuracie karí podľa Kate
4 porcie | Príprava: do 30 minút
Ingrediencie:
- 2 lyžice repkového alebo rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 veľká žltá cibuľa
- 2 ½ lyžičky kari korenia
- 2 lyžičky mletej rímskej rasce
- ¼ lyžičky drvených chilli vločiek
- 1 lyžička mletej kurkumy
- 1 kg kuracích pŕs bez kosti, nakrájaných na 2 cm kúsky
- 1 ½ lyžičky paradajkového pretlaku
- 1 hrnček kokosového mlieka
- 2 lyžičky soli
- 1 hrnček horúcej vody (v prípade potreby)
Postup:
- Na stredne vysokej teplote rozohrejte olej vo woku alebo veľkej panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte 6 až 8 minút, kým nezmäkne a nebude prehľadná.
- Pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte 1 až 2 minúty.
- Vmiešajte rímsku rascu, kurkumu, jednu lyžičku kari korenia, chilli vločky a jednu lyžičku soli. Varte ešte jednu minútu, potom pridajte paradajkový pretlak a premiešajte.
- V zipsovom vrecku obaľte kuracie kúsky v zvyšnom kari korení, osoľte a okoreňte. Pridajte do panvice a restujte 5 až 6 minút, kým nebude mäso zlatisto hnedé.
- Nalejte kokosové mlieko do panvice, premiešajte a varte ešte 7 minút bez zakrytia, kým sa kura úplne neprevarí. Ak je omáčky málo, pridajte horúcu vodu.
- Podávajte horúce s bielou ryžou, prípadne ozdobte čerstvým koriandrom a limetkou.
Tento recept, ktorý by mohol byť obľúbeným jedlom aj v paláci, je ideálny na rýchly a chutný obed či večeru pre celú rodinu.