Zdravý, sladký a pripravený za pár minút – mrazený hrášok môže chutiť ešte lepšie, ak ho nevaríte. Stačí zmeniť spôsob prípravy.
Väčšina ľudí robí s hráškom jednu zásadnú chybu – varí ho. Hoci je tento spôsob rýchly, odborníci varujú, že môže hrášok zbytočne rozvariť a pripraviť ho o chuť. Mnohé kuchárske osobnosti, vrátane magazínu Tasting Table, odporúčajú hrášok namiesto toho rýchlo orestovať na panvici. Informuje o tom portál Express.co.uk.
Restovanie namiesto varenia
Zatiaľ čo varenie môže hrášok pripraviť o farbu a textúru, restovanie mu naopak pomáha rozvinúť prirodzenú sladkosť. Portál Tasting Table upozorňuje, že „varenie hrášku je jednou z najčastejších chýb“, pretože ide o zeleninu, ktorá je už vopred tepelne upravená. Stačí ju len šetrne ohriať – a restovanie je na to ideálne.
Ako na to: Chutný hrášok za pár minút
Podľa známej blogerky Nagi z blogu RecipeTin Eats je najlepší recept na restovaný hrášok ten s cesnakovým maslom. Do panvice stačí pridať kúsok masla, pretlačený cesnak a potom hrášok.
Restujte ho len pár minút, kým nebude horúci a ľahko opečený. Výsledok vás prekvapí – hrášok si zachová sýtu zelenú farbu, chrumkavú konzistenciu a dostane delikátnu maslovo-cesnakovú chuť.
Zdravý a rýchly pomocník na každý deň
Hrášok sa takto stáva ideálnou prílohou k mäsu, rybe, cestovinám alebo ho môžete pridať do šalátu. Navyše je to potravina plná bielkovín, vlákniny a vitamínov a vďaka mrazeniu si zachováva svoje výživové hodnoty.