Znie to zvláštne, ale FUNGUJE TO! Mrazený hrášok chutí oveľa lepšie, keď ho NEVARÍTE

Zdroj: pixabay.com, Freepik
Reklama

Zdravý, sladký a pripravený za pár minút – mrazený hrášok môže chutiť ešte lepšie, ak ho nevaríte. Stačí zmeniť spôsob prípravy.

Väčšina ľudí robí s hráškom jednu zásadnú chybu – varí ho. Hoci je tento spôsob rýchly, odborníci varujú, že môže hrášok zbytočne rozvariť a pripraviť ho o chuť. Mnohé kuchárske osobnosti, vrátane magazínu Tasting Table, odporúčajú hrášok namiesto toho rýchlo orestovať na panvici. Informuje o tom portál Express.co.uk.

Restovanie namiesto varenia

Zatiaľ čo varenie môže hrášok pripraviť o farbu a textúru, restovanie mu naopak pomáha rozvinúť prirodzenú sladkosť. Portál Tasting Table upozorňuje, že „varenie hrášku je jednou z najčastejších chýb“, pretože ide o zeleninu, ktorá je už vopred tepelne upravená. Stačí ju len šetrne ohriať – a restovanie je na to ideálne.

Ako na to: Chutný hrášok za pár minút

Podľa známej blogerky Nagi z blogu RecipeTin Eats je najlepší recept na restovaný hrášok ten s cesnakovým maslom. Do panvice stačí pridať kúsok masla, pretlačený cesnak a potom hrášok.

Restujte ho len pár minút, kým nebude horúci a ľahko opečený. Výsledok vás prekvapí – hrášok si zachová sýtu zelenú farbu, chrumkavú konzistenciu a dostane delikátnu maslovo-cesnakovú chuť.

Zdravý a rýchly pomocník na každý deň

Hrášok sa takto stáva ideálnou prílohou k mäsu, rybe, cestovinám alebo ho môžete pridať do šalátu. Navyše je to potravina plná bielkovín, vlákniny a vitamínov a vďaka mrazeniu si zachováva svoje výživové hodnoty.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti