Zuzana Mauréry odhalila TAJOMSTVO: Kedysi maškrtila sladkosti TAJNE, jej RECEPT na zdravý koláč vás svojou chuťou zaskočí

Zuzana Mauréry recept koláč
Na snímke herečka Zuzana Mauréry. Zdroj: INSTAGRAM / zuzamaurery, REPROFOTO INSTAGRAM / STVR official, ISTOCK/muratkoc, koláž: iStream
Reklama

Herečka Zuzana Mauréry prezradila, ako sa zmenil jej vzťah k sladkému. Kedysi si maškrty dopriala v tichosti u starkej, dnes si radšej pochutnáva na zdravšom mrkvovom koláči, ktorý vás svojou chuťou určite prekvapí. V článku nájdete aj jej overený recept.

Z detstva si odnáša lásku k sladkému aj spomienky na starkú

Zuzana Mauréry vyrastala v hudobnej rodine, no jej srdce už od detstva patrilo aj sladkým dobrotám. S úsmevom spomína, ako si u starej mamy v dedinke Žitavany tajne pochutnávala na ríbezľovom koláči.

„Moje prvé kroky smerovali do špajze, kde ma vždy čakal ríbezľový koláč,“ priznala pre Zoznam. Doma jej sladkosti odopierali, a tak si ich užívala v tichosti, kedykoľvek sa naskytla príležitosť.

„Celé detstvo som jedla tajne, tešila som sa na návštevy, lebo tam mi ich dopriali,“ odhalila pre Plusku.

Na snímke herečka Zuzana Mauréry. Zdroj: Instagram/zuzanamaurery

Letušku vymenila za hereckú kariéru

Mauréry chcela byť kedysi letuškou a preto sa venovala štúdiu cudzích jazykov. Život ju však zavial na umeleckú dráhu, kde sa presadila vo filmoch, divadle aj televízii.

Sladkosti vystriedala za zdravšie dobroty

Dnes už herečka neprepadá sladkému tak, ako kedysi. „Myslím, že som si ich už odjedla v tej prvej päťdesiatke… Hreším orechmi a sušeným ovocím,“ prezradila.

Recept na chutný mrkvový koláč podľa Zuzany Mauréry

Zuzana sa pre denník SME podelila o svoj osvedčený recept na zdravší mrkvový koláč, ktorý nahradí sladké hriechy z detstva.

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička škorice
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 250 g medu
  • 375 g masla
  • 100 ml citrónovej šťavy
  • 300 g nahrubo nastrúhanej mrkvy
  • 1 šálka hrozienok
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 1 šálka sekaných vlašských orechov

Na polevu:

  • 2 ks smotanového syra
  • 100 ml medu
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 100 g sušeného mlieka

Postup:

  1. Maslo zohrejeme a vyšľaháme s medom, vajcami a citrónovou šťavou. Prisypeme múku, škoricu, prášok do pečiva a sódu. Všetko dobre premiešame, potom pridáme mrkvu, kokos, hrozienka a orechy.
  2. Zmes vylejeme na maslom vymastený plech. Pečieme pri 180 °C asi 30–45 minút.
  3. Medzitým si pripravíme polevu: smotanový syr roztlačíme vidličkou a zmiešame s ostatnými surovinami. Koláč potrieme polevou, kým je ešte vlažný. Nakrájame ho na kocky a môžeme dozdobiť hoblinkami pomarančovej kôry.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Kultúra a showbiznis