TOTO je 6 slovenských polievok, ktoré turistov nepríjemne SKLAMALI: Skončila medzi NIMI aj tá VAŠA?

polievky
Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay.com/congerdesign, a703b
Reklama

Portál TasteAtlas na základe tisícok recenzií od turistov zverejnil rebríček šiestich slovenských polievok, ktoré získali menej pozitívne hodnotenia. Od šošovicovej až po kontroverznú chlebovú polievku – ktoré polievky sa ocitli na vrchole tohto zoznamu a prečo ich návštevníci Slovenska považujú za menej obľúbené? Zistite, ktoré tradičné jedlá Slovenska podľa turistov neoslovili a ktoré sa stále držia na vrchole rebríčka.

6. Šošovicová polievka

Šošovicová polievka je typickým jedlom, ktoré upokojuje a zahrieva. V tradičnej verzii sa varí zo zelenej alebo hnedej šošovice, pridáva sa koreňová zelenina a aromatické koreniny ako majorán alebo koriander. Niekedy sa zahusťuje múkou alebo obohacuje o klobásu či údenú slaninu. Zvyčajne sa pripravuje na Nový rok, keď sa verí, že šošovica prinesie rodine šťastie a blahobyt, ale obľubuje sa aj počas celého roka.

Zdroj: pixabay.com/mygraphx

 

5. Zeleninová polievka

Táto polievka, ktorá je skvelým predkrmom, je vyrobená z rôznych druhov koreňovej a listovej zeleniny. Najčastejšie obsahuje mrkvu, zeler a zemiaky, ale môže byť obohatená aj o tenké cestoviny či knedlíčky. Tento výdatný pokrm je základom slovenských domácností a často sa podáva aj v tradičných reštauráciách.

Zdroj: Pixabay.com/KavindaF

4. Držková polievka

Držková polievka je typickým slovenským jedlom, ktoré sa pripravuje z hovädzích držiek, ktoré sa dusia s veľkým množstvom cibule a papriky. Tento bohatý pokrm je známy svojou hustou konzistenciou a výraznou chuťou. Na obohatenie sa pridávajú kúsky údeného mäsa alebo klobásy. V mnohých reštauráciách je táto polievka bežným jedlom, ktoré sa podáva spolu s chrumkavým chlebom.

Zdroj: Canva/Canas Arango

 

3. Kyselo

Kyselo je polievka, ktorá pochádza z Českej republiky, no obľúbili si ju aj Slováci. Je vyrobená z kvásku, zvyčajne ražného, ktorý sa zriedi vývarom a dochutí rascovým korením. Polievka sa varí so zemiakmi a hubami a často sa podáva s miešanými alebo varenými vajíčkami. Má veľmi podobnú chuť ako poľský žurek.

Ilustračný obrázok. Zdroj: Canva/Aeril01

2. Rybacia polievka

Rybacia polievka je výdatný pokrm pripravovaný prevažne z kapra, rôznej koreňovej zeleniny a korenín. V niektorých verziách sa do nej pridávajú aj víno, smotana alebo rybie ikry. Tento pokrm sa často varí z hláv a kostí kapra, zatiaľ čo mäso sa vypráža samostatne. Rybacia polievka sa zvyčajne podáva teplá a je obohatená o čerstvú petržlenovú vňať.

Ilustračný obrázok. Zdroj: Canva/Mariha-kitchen

 

1. Chlebová polievka

Podľa zahraničných turistov je chlebová polievka považovaná za najhoršiu slovenskú polievku. Tento rustikálny pokrm sa pripravuje zo starého chleba, cibule a rôznych druhov korenín. V niektorých prípadoch sa polievka zahusťuje vajíčkom alebo obsahuje koreňovú zeleninu. Chlebová polievka je obľúbená pre svoju hustú konzistenciu a často sa podáva s chrumkavými krutónmi.

Ilustarčný obrázok. Zdroj: dobruchut.sk

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti