TOTO je 6 slovenských polievok, ktoré turistov nepríjemne SKLAMALI: Skončila medzi NIMI aj tá VAŠA?

polievky
Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay.com/congerdesign, a703b
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama

Portál TasteAtlas na základe tisícok recenzií od turistov zverejnil rebríček šiestich slovenských polievok, ktoré získali menej pozitívne hodnotenia. Od šošovicovej až po kontroverznú chlebovú polievku – ktoré polievky sa ocitli na vrchole tohto zoznamu a prečo ich návštevníci Slovenska považujú za menej obľúbené? Zistite, ktoré tradičné jedlá Slovenska podľa turistov neoslovili a ktoré sa stále držia na vrchole rebríčka.

6. Šošovicová polievka

Šošovicová polievka je typickým jedlom, ktoré upokojuje a zahrieva. V tradičnej verzii sa varí zo zelenej alebo hnedej šošovice, pridáva sa koreňová zelenina a aromatické koreniny ako majorán alebo koriander. Niekedy sa zahusťuje múkou alebo obohacuje o klobásu či údenú slaninu. Zvyčajne sa pripravuje na Nový rok, keď sa verí, že šošovica prinesie rodine šťastie a blahobyt, ale obľubuje sa aj počas celého roka.

Zdroj: pixabay.com/mygraphx

 

5. Zeleninová polievka

Táto polievka, ktorá je skvelým predkrmom, je vyrobená z rôznych druhov koreňovej a listovej zeleniny. Najčastejšie obsahuje mrkvu, zeler a zemiaky, ale môže byť obohatená aj o tenké cestoviny či knedlíčky. Tento výdatný pokrm je základom slovenských domácností a často sa podáva aj v tradičných reštauráciách.

Zdroj: Pixabay.com/KavindaF

4. Držková polievka

Držková polievka je typickým slovenským jedlom, ktoré sa pripravuje z hovädzích držiek, ktoré sa dusia s veľkým množstvom cibule a papriky. Tento bohatý pokrm je známy svojou hustou konzistenciou a výraznou chuťou. Na obohatenie sa pridávajú kúsky údeného mäsa alebo klobásy. V mnohých reštauráciách je táto polievka bežným jedlom, ktoré sa podáva spolu s chrumkavým chlebom.

Zdroj: Canva/Canas Arango

 

3. Kyselo

Kyselo je polievka, ktorá pochádza z Českej republiky, no obľúbili si ju aj Slováci. Je vyrobená z kvásku, zvyčajne ražného, ktorý sa zriedi vývarom a dochutí rascovým korením. Polievka sa varí so zemiakmi a hubami a často sa podáva s miešanými alebo varenými vajíčkami. Má veľmi podobnú chuť ako poľský žurek.

Ilustračný obrázok. Zdroj: Canva/Aeril01

2. Rybacia polievka

Rybacia polievka je výdatný pokrm pripravovaný prevažne z kapra, rôznej koreňovej zeleniny a korenín. V niektorých verziách sa do nej pridávajú aj víno, smotana alebo rybie ikry. Tento pokrm sa často varí z hláv a kostí kapra, zatiaľ čo mäso sa vypráža samostatne. Rybacia polievka sa zvyčajne podáva teplá a je obohatená o čerstvú petržlenovú vňať.

Ilustračný obrázok. Zdroj: Canva/Mariha-kitchen

 

1. Chlebová polievka

Podľa zahraničných turistov je chlebová polievka považovaná za najhoršiu slovenskú polievku. Tento rustikálny pokrm sa pripravuje zo starého chleba, cibule a rôznych druhov korenín. V niektorých prípadoch sa polievka zahusťuje vajíčkom alebo obsahuje koreňovú zeleninu. Chlebová polievka je obľúbená pre svoju hustú konzistenciu a často sa podáva s chrumkavými krutónmi.

Ilustarčný obrázok. Zdroj: dobruchut.sk

Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Kanal 1
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti