Moderátorka Iveta Malachovská sa ako malá zdráhala pomáhať v kuchyni a šúpanie zemiakov ju skôr hnevalo, keďže sa nemohla hrať s kamarátmi vonku či športovať.
Postupne si ku kulinárstvu našla cestu a dodnes v kuchyni rada pripravuje rokmi overené pokrmy. Nedá dopustiť ani na sýtejšie či kalorickejšie jedlá, avšak priznáva, že ich jednoducho miluje, píšu Dobré noviny.
„Raz za čas si pokojne doprajem aj jedlá, ktoré sú síce dosť ťažké a majú aj dosť kalórií, ale ja ich strašne milujem,“ prezradila Iveta a dodáva, že najviac obľubuje cestoviny, lasagne či špenát v rôznej forme prípravy. Jediné, čomu sa vyhýba, je držková polievka.
Skúsila aj diéty
Aj Iveta sa zdôverila, že si vyskúšala diéty na chudnutie, no keď pochopila, že ju táto cesta neláka, rozhodla sa staviť na vyváženú stravu.

„Žijeme predsa iba raz, a čo by to bol za život, keby sme si stále niečo odopierali. Nie je lepšie upraviť si stravu tak, aby bola žena najedená a pritom šťastná? Aký má zmysel byť síce štíhla, ale pritom nervózna, neduživá a bez nálady?“ kladie si otázku známa moderátorka.
Mnohé osobnosti sa delia s fanúšikmi o recepty, ktoré často ozvláštnia jednou alebo viacerými ingredienciami a zo zaužívaného jedla sa razom stane poézia na tanieri.
Dávnejšie sa moderátorka ženského magazínu pochválila receptom na bolonskú omáčku, ktorú ozvláštňuje jedným dodatkom.
„Milujem cestoviny s bolonskou omáčkou,“ pochválila sa pre denník SME a fanúšikom posunula recept, ktorý si jednoducho pripravíte bez veľkej námahy.
Cestoviny bolognese podľa Ivety Malachovskej
Ingrediencie:
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 stonkový zeler
- 30 g kuracej pečene
- 400 g lúpaných paradajok v konzerve
- 40 g parmezánu vcelku
- 50 g pancetty alebo prerastenej údenej slaniny
- 2 lyžice masla
- 250 gramov mletého mäsa (najlepší je mix bravčového a hovädzieho)
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 100 ml červeného vína
- 100 ml mäsového vývaru
- Soľ, čierne korenie, 1 bobkový list
- 400 g cestovín
Postup:
- Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájajte na drobno. Iveta do bolonskej omáčky netradične pridáva aj kuraciu pečeň, ktorú dobre odblaníme, zbavíme prebytočných žiliek, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Následne pečeň nakrájame nadrobno a na podobnú veľkosť nakrájame aj slaninku alebo pancettu.
- V hlbokej panvici alebo hrnci si pomaly roztopíme maslo a podusíme na ňom nakrájanú cibuľku, mrkvu a zeler.
- Zakrátko pridáme slaninku a dobre ju spolu so zeleninou opečieme.
- Do zmesi pridáme mleté mäso, nakrájanú pečeň a za stáleho miešania všetko dobre prepečieme.
- Následne vmiešame paradajkový pretlak, prilejeme červené víno a mäsový vývar, ktorý dá omáčke silnejšiu chuť.
- Do omáčky nakoniec pridáme paradajky, bobkový list, soľ a korenie.
- Na slabšom ohni varíme omáčku zhruba 20 minút a medzitým si uvaríme cestoviny podľa vlastnej chuti.
- Po scedení cestovín ich dáme na tanier, polejeme hotovou omáčkou a posypeme parmezánom.