Herečku Zuzanu Vačkovú si mnohí z nás spájajú s dabingom seriálov, v ktorých má nezameniteľný hlas. Okrem toho je vášnivou kuchárkou, ktorá preferuje jednoduchosť a rýchlosť v receptoch, ktorými sa snaží dodržiavať zdravý životný štýl.
Zuzanu poznáme nielen z divadelných dosiek či televíznych scén, ale na sociálnych sieťach sa delí o tipy, ako si udržať štíhlu líniu. Navyše sa venuje otužovaniu, cvičeniu a skvelému vzhľadu sa snaží prispôsobiť aj jedálniček.
Strava pre ňu predstavuje alfu-omegu fyzickej aj psychickej pohody, a aj keď nie je zástankyňou rapídnych diét či iných výživových smerov, fanúšikov pravidelne zásobuje jednoduchými, zdravými a výživnými receptami, píše Dobré jedlo.
Hoci rada varí, určite nepatrí ku gazdinkám, ktoré by bavilo stáť dlhé hodiny pri sporáku. Všetkým preto ukazuje, že sa dá pripraviť pokrm aj za krátky čas a bez zbytočne veľkej námahy.

Pustila sa do jarnej výzvy
Od začiatku mája sa taktiež pustila do jarnej výzvy, pri ktorej poctivo dokumentuje, aké jedlo skonzumovala a aký pohyb vykonala.
Zdraviu prospešných receptov má na rozdávanie a aj tento dnešný poteší milovníkov pečiva. Mnoho ľudí sa snaží vyhnúť pekárenským výrobkom a voliť jedlá, ktoré nezaťažujú organizmus.

Chutný chlieb podľa Zuzky Vačkovej, s ktorým sa podelila ešte pred výzvou, spôsobil u fanúšikov obrovský ošiaľ. Nájdete v ňom množstvo bielkovín a zdravé semienka, ale chýba v ňom múka, bez ktorej si klasický chlieb ani nedokážeme predstaviť. Okrem toho nie je súčasťou ani kvások či droždie, ba dokonca si ho pripravíte z jednoduchých surovín.
Aj napriek zdravšej alternatíve chlebu si zachová štruktúru a chuť, ktorá zaskočí aj skeptikov fit jedál. Herečka si ho pripravuje pravidelne a nepridáva doň ani cukor či konzervanty na udržanie trvanlivosti. Na druhej strane je bohatý na bielkoviny, zdravé tuky a vlákninu. Ideálny je preto na raňajky, desiatu či večeru.
Chlieb bez múky Zuzany Vačkovej
Ingrediencie:
- 400 ml bielok
- 150g semienok (sezamové, ľanové, chia, slnečnicové, tekvicové)
- soľ
Postup:
- Semienka rozmixujte v sekacom mixéri.
- Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a jemne do nich vmiešajte semienka.
- Osoľte, zmes prelejte do formy na srnčí chrbát vystlanej papierom na pečenie, pečte pri 220 stupňoch asi 20 minút.