fbpx

Celý čas si ich varil NESPRÁVNE. Šéfkuchár zverejnil, ako majú vyzerať al dente cestoviny

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik, Unsplash

Skúšaš vo svojej kuchyni uvariť cestoviny podľa návodu, ale máš pocit, že sa ti ich nedarí pripraviť dokonale? Profesionálni kuchári vysvetlili, v čom spočíva príprava správna cestovín „al dente“, ktoré našou prípravou v skutočnosti nemusia byť „al dente“.

Špagety s bolonskou omáčkou, penne so štyrmi druhmi syra či cestoviny do polievky. To je len drobná ochutnávka z cestovinových jedál, ktoré si v kuchyni možno aj ty pripravuješ. Počas konzumácie sa ti ale zdá, že cestoviny nie sú príliš chutné. Nemusí ísť iba o celkové dochutenie, ale o samotnú prípravu, ktorá zohráva dôležitú úlohu chutného jedla.

V návode na obale výrobku výrobcovia uvádzajú množstvo vody a cestovín potrebných k ich príprave. Samozrejmosťou je čas, za ktorý sa cestoviny uvaria alebo budú „al dente“. A práve tu dochádza k častým chybám, kedy si myslíme, že ich konzistencia je ideálna. Šéfkuchár objasnil bežnú chybu, že to, čo mnohí označujú ako „al dente“, je v skutočnosti len nedovarené, píše portál Mirror.

Vo varení je „al dente“ taliansky výraz, ktorý znamená „pod zub“ alebo „na hryz“. Inými slovami, tento výraz sa vzťahuje na cestoviny alebo ryžu, ktoré sú uvarené tak, aby boli pevné na uhryznutie. Cestoviny by nemali byť tvrdé, ale mali by mať malý odpor, keď sa do nich zahryzneš.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie