Český pár si do Egypta priviezol kufor plný piva. Výsledok? Na letisku došlo k explózii plechoviek

Foto: freepik.com, unsplash.com
Reklama

Z dovolenkového komfortu sa stala pivná katastrofa. Českí turisti si do Egypta zabalili desiatky plechoviek piva. Tie však tlak v batožinovom priestore neprežili a postarali sa o nepríjemné prekvapenie ešte pred príchodom do hotela.

Niektorí dovolenkári nechcú počas pobytu v zahraničí riskovať a vezmú si z domu to, čo im chutí. Český manželský pár sa rozhodol predísť sklamaniu z miestnej ponuky alkoholu a do kufra naložil viac ako 20 plechoviek obľúbeného piva. Dôvod? Egypťanom ich nápoj vraj nechutí, tak prečo nenechať nič na náhodu.

Na letisku došlo k pivnej explózii

Ich pivné odhodlanie však narazilo na realitu leteckej prepravy, píše portál PrahaIN.cz. Plechovky neboli dostatočne zabezpečené, a tak pri prekladaní kufrov niekoľko z nich prasklo. Výsledkom bola malá pivná explózia, pričom batožina bola premočená, obsah neforemne nasiaknutý a okolie nasýtené arómou rozliateho ležiaka.

„Manželia mali v batožine viac ako dvadsať plechoviek piva Kozel, ale nezabalili ich a pri manipulácii s kuframi na letisku plechovky explodovali. Vôňa piva bola cítiť v autobuse aj v hoteli,“ opísala situáciu delegátka, ktorá incident riešila priamo na mieste.

Alkohol v Egypte? Radšej vlastný

Ako dodala, podobné situácie nie sú raritou. Mnohí turisti, najmä zo strednej Európy, si prinášajú vlastný alkohol. Často kvôli chuti, ale aj z obáv, že hotelový nebude dostatočne vychladený alebo, že bude podávaný v nevábnych plastových pohároch.

„To potom nie je podľa ich predstáv. Mnoho ľudí si tiež berie pivo so sebou. Hmotnostný limit na kufor je veľký, pri mori toho veľa nepotrebujú, tak si zabalia pár plechoviek,“ poznamenala.

„Je to bežné, plechovky piva si naozaj veľa ľudí vozí. Dávajú si ich na izbe, pri mori, ale nosia ich aj na pláž,“ doplnila.

O tom, či alkohol naozaj funguje ako ochrana proti črevným ťažkostiam, sa už dlho diskutuje – no jednoznačný záver stále neexistuje. Napriek tomu mnoho dovolenkárov tomuto „preventívnemu rituálu“ dôveruje.

„Najčastejšie si berú slivovicu a Becherovku. Dúfajú, že alkohol dokáže zničiť všetky škodlivé baktérie. Niekto si dá pohárik hneď ráno, niekto pred každým jedlom,“ dodala.

Je lepšie to dobre zabaliť alebo radšej nechať doma?

Delegátka preto apeluje na dovolenkárov, ktorí sa rozhodnú zbaliť si vlastné nápoje, aby nezabúdali na dôkladné balenie. Inak sa môže ich „tekutý komfort“ rýchlo zmeniť na nepraktickú katastrofu. Niekedy totiž menej naozaj znamená viac, najmä, ak ide o plechovky v kufri pod vysokým tlakom.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zo zahraničia