Vyškolili ma až makrónky. Všetky trendy neskúšam, niektoré sú príliš šialené, hovorí známa cukrárka (rozhovor)

Makrónková kráľovná Dominika Onofrejová. Zdroj: Archív DO
Reklama
V článku na istream.sk sa dočítate:
  • Aké je tajomstvo vydarených makróniek,
  • Ktoré zákusky zažívajú aktuálne na Slovensku boom,
  • Ktorý typ svadobnej torty je najšialenejší,
  • S akými trendami sa Dominika nestotožňuje,
  • Čo by si vybrala z ponuky slovenských klasík.

A čo veľké mená za slovenskými hranicami?

Obdivujem umenie cukrárov z celého sveta a napríklad aj zo susedných Čiech ako Iveta Fabešová alebo Helena Fléglová. O niečo ďalej od Slovenska sú to mená ako Amaury Guichon, Cedric Grolet, Antonio Bachour, Dominique Ansel, Bernadette Gee a mnohí ďalší. Sú to všetko ľudia, ktorí robia to, čo milujú. Dennodenne ma inšpirujú v tom, ako vizionársky pracujú s cukrárskym umením. Snažím sa rozmýšľať a fungovať ako oni, a to v pečení a aj v podnikaní.

Aj keď experimentovanie je súčasťou vašej práce, existuje niečo, do čoho by ste sa nikdy nepustili?

Existujú rôzne chvíľkové trendy, ktoré rada oželiem, práve preto, že nemajú dlhé trvanie. Také pálenie wafľovej oblátky na vrchu torty, keď sa vám pod ňou zjaví nápis na kréme, či vyťahovanie zrolovaného balíčka peňazí z torty. To nie je nič, čo by zapadalo do môjho štýlu. Naozaj nemusím skúsiť všetko.

1 2 3 4 5
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Rozhovory