fbpx

Vyškolili ma až makrónky. Všetky trendy neskúšam, niektoré sú príliš šialené, hovorí známa cukrárka (rozhovor)

Reklama
Makrónková kráľovná Dominika Onofrejová. Zdroj: Archív DO
V článku na istream.sk sa dočítate:
  • Aké je tajomstvo vydarených makróniek,
  • Ktoré zákusky zažívajú aktuálne na Slovensku boom,
  • Ktorý typ svadobnej torty je najšialenejší,
  • S akými trendami sa Dominika nestotožňuje,
  • Čo by si vybrala z ponuky slovenských klasík.

Dominika Onofrejová patrí k najznámejším slovenským cukrárkam súčasnosti, v cukrárskom online svete udáva trendy, inšpiruje začínajúce talenty a tým svojím sa aj živí. Špecializuje sa na drobné makrónky, ale svoje originálne umenie rozvíja aj v honosných svadobných tortách. Inšpirácie hľadá najmä v zahraničí – scrolluje aj cestuje a ochutnáva nielen ústami, ale aj očami, avšak ako sama vraví, nemusí skúsiť všetko.

Podnikať v cukrárčine znie ako splnený sen. Snívali ste už v detstve o vlastnej továrni na sladké?

V detstve som práveže snívala o tom, že sa stanem učiteľkou, potom zase spisovateľkou. Nakoniec sa mi niečo z toho predsa len splnilo. Cukrárky z celého Slovenska obdivujú naše koláčiky a torty, takže vlastne aj učím a tá kreativita je takisto na mojich pleciach – všetko totiž píšem z vlastnej hlavy.

Môžeme vo vašom prípade hovoriť o rozprávkovom podnikaní?

Rozprávkové? Áno aj nie. Je to fyzicky aj psychicky náročná práca, neoddeliteľnou súčasťou je napríklad aj práca so zákazníkmi a zamestnancami. Napĺňa ma to, čo robím, je to taký môj dream job, ale je to naozaj vydretý chlebík.

Kto alebo čo vás priviedlo k pečeniu? Spomínate si aj na váš prvý sladký výtvor?

U nás doma sa vždy cez víkend pieklo, prababky, babky aj mama, takže láska ku koláčom a k sladkému tam bola odjakživa. Prvé koláčiky, ktoré som upiekla boli cookies z Barbie knihy, vtedy som mala asi 12 rokov.

V tomto ma už ale moji synovia (11 a 6 rokov) dávno predbehli. Rozbíjajú vajíčka, hnetú cesto či vykrajujú medovníky. Snažím sa ich často zapájať, bola by som totiž rada, ak by som im vštepila lásku k pečeniu.

Podľa vašich slov je odhodlanie kľúčovým spúšťačom úspešného podnikania. Čo bolo pre vás hlavným impulzom, ktorý vás utvrdil v tom, že podnikanie je pre vás to pravé?

Jedna vec je uvedomiť si, že som v niečom dobrá, no druhá (tá ťažšia) je nakopnúť sa a začať. S mojím manželom sme spolu od 15, jeho rodičia podnikali, takže som veľmi mladá pričuchla k tomu, aké je podnikanie nestále, náročné, no zároveň oslobodzujúce. Keďže som vedela, čo presne ma čaká, tak som mala naozaj rešpekt, ale ani napriek tomu ma to neodradilo a išla som do toho po hlave.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4 5
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie