Jamie Oliver odhalil trik na dokonalé pečené zemiaky: Na ich prípravu vám stačí 7 minút

jamie oliver pečené zemiaky recept
Ilustračné foto. Zdroj: x.com/jamieoliver, Pexels/Cedric Fauntleroy
Reklama

Jamie Oliver, známy šéfkuchár, predstavil recept, ktorý sľubuje „chrumkavejšie a nadýchanejšie“ pečené zemiaky, ideálne na každú príležitosť. Tento jednoduchý postup si vyžaduje iba tri základné ingrediencie: cesnak, olivový olej a čerstvý rozmarín.

S použitím menej ako dvoch hodín a bežných kuchynských surovín môžete pripraviť zemiaky, ktoré si zamiluje každý. Píše o tom mirror.co.uk.

Tajomstvo dokonalých zemiakov

Podľa Jamieho je kľúčom k úspechu výber správneho druhu zemiakov – odporúča Maris Piper, ktoré majú múčnu textúru a krémovú dužinu. Príprava začína olúpaním a nakrájaním zemiakov na rovnomerné kúsky. Tie sa opláchnu studenou vodou, aby sa odstránil prebytočný škrob, a následne sa krátko povaria v osolenej vode. Po siedmich minútach varenia ich nechajte odkvapkať v cedníku a jemne nimi zatraste – tento krok je zásadný pre dosiahnutie chrumkavého povrchu.

Zemiaky sa potom rozložia na plech, pokvapkajú olivovým olejom a ochutia soľou a čiernym korením. Po prvej fáze pečenia ich jemne roztlačte, aby sa zväčšila ich kontaktná plocha s plechom – to zabezpečí ešte chrumkavejší výsledok.

Finálny dotyk

Do misky nalejte trochu olivového oleja, pridajte čerstvý rozmarín a nelúpané strúčiky cesnaku. Touto zmesou potrite zemiaky a vložte ich späť do rúry na ďalších 40 až 45 minút, kým nebudú „chrumkavé, bublinkové a lahodné„. Hotové zemiaky nechajte krátko odkvapkať na papierovej utierke a môžete podávať.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti