Na dovolenke zomrelo 14-ročné britské dievča trpiace potravinovou alergiou. Po príchode do Ríma s rodičmi obedovala v pizzerii v štvrti Gianicolense, ale asi 15 minút po návrate do hotela utrpela anafylaktický šok. Zrejme zjedla dezert, ktorý obsahoval stopy alergénu arašidov v sušenom ovocí.
Dievča zomrelo krátko po príchode do nemocnice San Camillo. Informuje o tom denník The Guardian.
Jej otec, ktorý upadol do šoku so srdcovými problémami, tam musel byť tiež hospitalizovaný. Prípad sa stal minulý štvrtok (24.10.) a bolo to prvé jedlo, ktoré rodina po príchode do Ríma jedla. Podľa britského denníka The Guardian si členovia rodiny na čas svojho pobytu objednali prehliadky Kolosea a Vatikánskych múzeí.
Zo správ talianskych médií nie je jasné, či reštaurácia vedela o alergii dievčaťa. Vyšetrovanie neúmyselného zabitia sa vedie proti neznámym osobám. Polícia bude teraz skúmať, či sa v jedle podávanom v reštaurácii nenachádzajú stopy arašidov a iného sušeného ovocia.
Pred deviatimi rokmi podobne zomrel 7-ročný chlapec
Prípad sa stal takmer deväť rokov po tom, čo počas októbrových sviatkov zomrel 7-ročný britský chlapec trpiaci alergiou, ktorý bol so svojou rodinou na talianskom pobreží Amalfi.
Vtedy chlapec zjedol tanier cestovín, keď bola štvorčlenná rodina na autobusovom zájazde po pobreží a zastavila sa na obed v reštaurácii v mestečku Scala. Mal však alergiu na mlieko a dostal anafylaktický šok. Hoci ho lekár na mieste oživil, neskôr v nemocnici zomrel.