TENTO recept na kuracie cestoviny „Marry me“ vás DOSTANE! Chutí tak dobre, že si ho zaručene zamilujete!

cestoviny, chef
Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay.com/RitaE3353635boss
Reklama

Ak hľadáte lahodné kuracie cestoviny, tento recept „Marry Me Chicken“ je perfektný. Marry Me Chicken obsahuje jemné kuracie prsia v bohatej omáčke so sušenými paradajkami a špenátom. Svoje meno si vyslúžili, pretože sa považujú za také chutné, že si niekto chce vziať kuchára, píše express.co.uk.

Existuje mnoho variácií tohto jedla a tento recept na cestoviny má viac ako 40 päťhviezdičkových hodnotení. V poznámkach k receptu BBC Good Food sa píše: „Hovorí niečo ‚Milujem ťa‘ viac ako veľká misa cestovín? Toto jedlo je hra s toskánskym kuracím mäsom so sušenými paradajkami, citrónom a parmezánom v krémovej omáčke. Skvele sa hodí na víkendové jedlo alebo rande v noci.

 

Ingrediencie:

  • 2 stredné kuracie prsia
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • Olivový olej na vyprážanie
  • 25 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 75 g sušených paradajok nakrájaných nadrobno
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky chilli vločiek (voliteľné)
  • Polovica citróna (kôra a šťava)
  • 75 g špenátu
  • 100 g cestovín pappardelle
  • 170 g mascarpone
  • 50 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Natrhané lístky bazalky na podávanie

 

Postup:

  1. Príprava kurčaťa:
    Posypte múku na tanier a dochuťte soľou a korením. Opatrne obaľte kuracie prsia v múke zo všetkých strán.

  2. Smaženie kurčaťa:
    Rozohrejte veľkú panvicu na strednom ohni s pol polievkovou lyžicou olivového oleja a maslom. Potom varte kuracie prsia 4–5 minút na oboch stranách, až kým nebudú zlatisté.

  3. Dusenie kurčaťa:
    Znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a varte ďalších 10 minút. Po uplynutí tejto doby otočte kurča a uistite sa, že je dôkladne prepečené. Potom kurča vyberte z panvice a nakrájajte na 3 cm pásiky.

  4. Príprava omáčky:
    Na tej istej panvici zohrejte trochu oleja a krátko opečte cesnak (asi 1–2 minúty). Potom pridajte sušené paradajky, tymián, oregano, papriku, chilli vločky (ak používate), citrónovú kôru a šťavu. Dochutíme soľou a korením. Omáčku povarte ešte jednu minútu pred pridaním špenátu, aby zmäkol.

  5. Kombinovanie:
    Pridajte kuracie pásiky do omáčky a udržujte teplé.

  6. Príprava cestovín:
    Uvarte cestoviny pappardelle podľa návodu na obale vo veľkej panvici s vriacou osolenou vodou. Keď sú hotové, sceďte ich, ale odložte si hrnček plný vody z cestovín.

  7. Vytvorenie „zamatovej“ omáčky:
    Pridajte mascarpone do omáčky a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte uvarené cestoviny a trochu vody z cestovín. Miešajte, až kým sa nevytvorí hladká, krémová omáčka.

  8. Dokončenie:
    Pridajte polovicu nastrúhaného parmezánu a miešajte, až kým sa neroztopí. Rozdeľte na dve misky a podávajte so zvyškom parmezánu a natrhanými lístkami bazalky.

Tento „zamatový“ recept sa stane vaším obľúbeným a zaručene poteší každého.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti