Ak hľadáte lahodné kuracie cestoviny, tento recept „Marry Me Chicken“ je perfektný. Marry Me Chicken obsahuje jemné kuracie prsia v bohatej omáčke so sušenými paradajkami a špenátom. Svoje meno si vyslúžili, pretože sa považujú za také chutné, že si niekto chce vziať kuchára, píše express.co.uk.
Existuje mnoho variácií tohto jedla a tento recept na cestoviny má viac ako 40 päťhviezdičkových hodnotení. V poznámkach k receptu BBC Good Food sa píše: „Hovorí niečo ‚Milujem ťa‘ viac ako veľká misa cestovín? Toto jedlo je hra s toskánskym kuracím mäsom so sušenými paradajkami, citrónom a parmezánom v krémovej omáčke. Skvele sa hodí na víkendové jedlo alebo rande v noci.“
Ingrediencie:
- 2 stredné kuracie prsia
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- Olivový olej na vyprážanie
- 25 g masla
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 75 g sušených paradajok nakrájaných nadrobno
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky chilli vločiek (voliteľné)
- Polovica citróna (kôra a šťava)
- 75 g špenátu
- 100 g cestovín pappardelle
- 170 g mascarpone
- 50 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- Natrhané lístky bazalky na podávanie
Postup:
-
Príprava kurčaťa:
Posypte múku na tanier a dochuťte soľou a korením. Opatrne obaľte kuracie prsia v múke zo všetkých strán. -
Smaženie kurčaťa:
Rozohrejte veľkú panvicu na strednom ohni s pol polievkovou lyžicou olivového oleja a maslom. Potom varte kuracie prsia 4–5 minút na oboch stranách, až kým nebudú zlatisté. -
Dusenie kurčaťa:
Znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a varte ďalších 10 minút. Po uplynutí tejto doby otočte kurča a uistite sa, že je dôkladne prepečené. Potom kurča vyberte z panvice a nakrájajte na 3 cm pásiky. -
Príprava omáčky:
Na tej istej panvici zohrejte trochu oleja a krátko opečte cesnak (asi 1–2 minúty). Potom pridajte sušené paradajky, tymián, oregano, papriku, chilli vločky (ak používate), citrónovú kôru a šťavu. Dochutíme soľou a korením. Omáčku povarte ešte jednu minútu pred pridaním špenátu, aby zmäkol. -
Kombinovanie:
Pridajte kuracie pásiky do omáčky a udržujte teplé. -
Príprava cestovín:
Uvarte cestoviny pappardelle podľa návodu na obale vo veľkej panvici s vriacou osolenou vodou. Keď sú hotové, sceďte ich, ale odložte si hrnček plný vody z cestovín. -
Vytvorenie „zamatovej“ omáčky:
Pridajte mascarpone do omáčky a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte uvarené cestoviny a trochu vody z cestovín. Miešajte, až kým sa nevytvorí hladká, krémová omáčka. -
Dokončenie:
Pridajte polovicu nastrúhaného parmezánu a miešajte, až kým sa neroztopí. Rozdeľte na dve misky a podávajte so zvyškom parmezánu a natrhanými lístkami bazalky.
Tento „zamatový“ recept sa stane vaším obľúbeným a zaručene poteší každého.