Zlatisté, jemné a plné chuti: Tento VÝNIMOČNÝ recept na zemiaky si okamžite zamilujete!

zemiaky, varené
Zdroj: pixabay.com/congerdesign, moerschy
Reklama

Ak hľadáte recept na zemiaky, ktoré budú mať bohatú, maslovú chuť a rozplývajú sa na jazyku, práve ste ho našli. Recept na „Cowboy Butter Melting Potatoes“ (rozplývajúce sa zemiaky s kovbojským maslom) pochádza z portálu thekitchn.com a stihol si získať pozornosť vďaka výnimočne aromatickej marináde a neodolateľnej textúre.

Tajomstvo chuti: Maslová marináda s horčicou, chrenom a citrónom

Kľúčom k jedinečnej chuti je maslová zmes s koreninami, ktorá zemiaky nasiakne pred pečením. Kombinácia roztopeného masla, údenej papriky, citrónovej šťavy, horčice a chrenu im dodáva pikantnosť a sviežosť. „Pečením dosiahnete krásne zlatistú farbu, potom ich dokončíte vývarom, ktorý z nich urobí neuveriteľne jemnú prílohu,“ dodáva autorka recepetu, Jan Valdez. Informuje o tom portál Express.co.uk.

Ingrediencie

Na prípravu tejto maslovej prílohy budete potrebovať:

  • 4 PL (pol kocky) nesoleného masla, roztopeného,
  • 1 a 1/4 ČL soli,
  • 1/8 ČL kajenského korenia,
  • 900 g zemiakov ošúpaných a nakrájaných na 2,5 cm hrubé kolieska,
  • 1 šálka zeleninového alebo kuracieho vývaru s nízkym obsahom soli,
  • 1 PL čerstvej citrónovej šťavy (z polovice citróna),
  • ČL chrenu,
  • 1 a 1/2 ČL dijonskej horčice,
  • 1 ČL údenej papriky,
  • 4 strúčiky cesnaku, ošúpané a roztlačené,
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobu.

Postup krok za krokom

Marinovanie zemiakov

Predhrejte si rúru na 260 °C. V miske zmiešajte roztopené maslo, 1 ČL soli a kajenské korenie. Do tejto zmesi pridajte nakrájané zemiaky a poriadne ich premiešajte, aby sa celé obalili maslom.

Prvé pečenie

Zemiaky naukladajte na plech s kovovým povrchom reznou stranou nahor v jednej vrstve. Zvyšné maslo z misy polejte navrch. Pečte ich 15 minút, kým spodky nezhnednú a neodlepia sa ľahko od plechu. Následne ich otočte a pečte ďalších 10–12 minút.

Príprava maslovej omáčky

Kým sa zemiaky pečú, v miske vyšľahajte vývar, citrónovú šťavu, chren, horčicu, údenú papriku a zvyšnú soľ, kým sa chute nespoja.

Druhé pečenie s omáčkou

Vytiahnite plech z rúry a zalejte zemiaky pripravenou tekutinou. Pridajte roztlačený cesnak. Plech vráťte späť do rúry a pečte ešte 15 minút, kým zemiaky nezmäknú a väčšina vývaru sa nevstrebe.

Záverečné servírovanie

Hotové zemiaky ešte raz otočte a pred podávaním ich ozdobte čerstvým petržlenom. Podávajte horúce ako výnimočne chutnú prílohu k mäsu či zelenine.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Pre ženy